top of page
Фото автораМарта Чорна

Рецепт ягідного пирога простіше простого.Від нутриціолога.

Пиріг «а-ля Марта придумала» тісто для пирога (злизано з рецепта тіста для кішів): * 120 грамів вершкового масла (чи 50/50 з кокосовим маслом чи маслом Гхі); * 1 стакан борошна (з висівками, 80/20 з житнім борошном чи каштановим борошном); * щіпочка солі; * 2 ст.л. з вершком сметани;


простий рецепт пирога
Ягідний пиріг

Для начинки: * 400-500 грам яблук; * кислі ягоди (смородина, малина, ожина) * будь-яке варення 50 грам; Масло перетерти з мукою і сіллю, додати сметану, добре вимкнути. Відкласти «подихати» на 30 хв в холодильник. Після цього, тісто розділити 1/3, і 2/3 тіста розкачати качалкою для форми для випікання. Форму змастити маслом, я використовую керамічну, діаметром 21 см. Викласти тісто, поштрикати вилкою саме тісто. Начинка. Яблуко запекти з корицею в духовці чи в мікрохвильовій до напівготовності. Дати вистигнути. Яблуко викласти на тісто, зверху викласти розморожені ягоди з яких стекла вода, і по периметру варення. Останні акорди 1/3 тіста розтачати, нарізати їх на смужки. Змастити тісто збитим яйцем. Йде десь 1/6 яйця, решту яйця в омлет Запікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачного!

Ваша,

Марта


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page