top of page
Фото автораМарта Чорна

Чому люди бояться йти на консультацію до нутриціолога?


Часто, люди думають, що треба перестати їсти.

Або їсти саму «траву, салати, в яких крім листя салату або капусти, ще завалилася помідорка і сік лимону.

Ось вам простий рецепт від нутриціолога.


Як насправді виглядає салат


салат з кіноа
Салат з кіноа


Салат з кіноа:


базовий

- листа салату;

- потертий на великій тертці сирий гарбуз;

- листя м’яти;

- авокадо;

- оливки;

- кіноа відварене;

- фета;

- помідори;

- мускатний горіх;

Сік лимону+олія оливкова


ситний

- листа салату, листя Айсбергу;

- потертий на великій тертці сирий гарбуз;

- листя м’яти;

- оливки;

- авокадо;

- кіноа відварене;

- відварений нут;

- фета;

- помідори;

- мускатний горіх як приправа;

- фісташки горіхи;

Сік лимону+олія оливкова


ситний гострий

- листа салату, листя Айсбергу

- потертий на великій тертці сирий гарбуз;

- листя м’яти;

- червона цибуля сира, порізати дрібно;

- оливки;

- авокадо;

- кіноа відварене;

- відварений нут;

- фета;

- помідори;

- мускатний горіх як приправа;

- фісташки горіхи;

- пармезан потертий


Сік лимону+діжонська гірчиця+олія оливкова


Конструктор салатів:

- основа (листя салату, шпинату,

капусти);

- овочі (помідори, перець, огірки, кабачок, гарбуз, папая);

- цікаві додатки, які змінять смак і додадуть «іскру» (цибуля, часник, імбир, оливки, в'ялені помідори, квашена капуста, морська капуста);

- білок (яйце відварене, нут відварений, кіноа, м’ясо, риба, сир);

- соус (олія оливкова, конопляна, лляна, сік лимону чи лайму, гірчиця, бальзамічний соус чи оцет, мед, яйце, йогурт чи сметана, горіхова паста, тахіні);

- фрукти чи ягоди (полуниця, малина, ожина, гранат, ківі, апельсини, яблука);

- горіхи всі, насіння соняшника, гарбуза, льон, кунжут чи авокадо;

- зелень (петрушка, кріп, кінза, базилік);

- коренеплоди (морква, буряк, корінь петрушки, селери, редис);

- складні вуглеводи (відварене кіноа, макарони, сухарики, картопля, квасоля, нут, топінамбур, кукурудза);

- капустяні (броколі, брюсельська, цвітна капуста);

- спеції (мелений мускатний горіх, кардамон, сіль, перець, паприка).


Більше рецептів у безкоштовному клубі по харчуванню https://t.me/foodwhithmarta


У повноцінному клубі по харчуванню плюс вебінари та навчання Клуб по харчуванню «Великі зміни».


Їжте на здоров"я!

ваша, Марта Чорна




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page