Дуже проста техніка.
Її частіше рекомендують для дітей, але для дорослих вона теж пасує.
Згідно з цією технікою вам потрібно з’їдати на день 5 овочів і 2 фрукти різних кольорів.
По кольорах веселки.
Червоні, оранжеві, жовті, зелені, блакитні, сині, фіолетові. Окремо виділяють білий колір, ви можете замінити ним той якого не вистачає.
Вживання різнокольорових продуктів може бути простим способом отримати повний набір вітамінів і мінералів, необхідних вашому організму для оптимального здоров’я.
Ви отримаєте різноманіття рослинних полісахаридів з овочів для вашої мікрофлори. Бо волокна відрізняються в різних рослинах за складом. І чим різноманітніший склад овочів і фруктів, тим різноманітніша і сильніша мікрофлора.
І зрештою - це весело.
Плюс кожен колір у фруктах і овочах умовлені спеціальними пігментами, антоціанами, флавоноїдами, каротиноїдами.
Кожен колір вказує на різні поживні речовини, які містяться у городині та садовині.
Червоні фрукти та овочі містять лікопін та елагову кислоту. Що можемо віднести до продуктів червоного кольору: помідори, перець, малина, вишня, гранат, кавун.
Помаранчеві та жовті фрукти та овочі багаті на каротиноїди та біофлавоноїди. До них відносяться морква, гарбуз, батат, манго, апельсин, папая, ананас.
Зелені фрукти та овочі багаті на ізотіоціанати та вітамін К. Це і вся листова зелень, і огірки, ківі, авокадо, перець, горох, шпинат, спаржева квасоля, саусеп.
А сині та фіолетові фрукти та овочі багаті антоціанами та ресвератролом. До них відноситься червоний виноград, чорниця, ожина, баклажан, червоноголова капуста, червоний буряк, смородина, слива, інжир.
Білі овочі теж мають свої переваги. І містять сульфорафан чи противірусні компоненти. До білих овочів відноситься капуста білокачанна, цвітна, імбир, кабачок, броколі, часник і цибуля, лічі.
Техніка дуже проста, але водночас цікава до виконання.
🥥🧅🧄🍈
Йде мова про споживання по 100 грамів овочів, листових овочів, фруктів чи ягід 5 кольорів. Кожного дня.
На початкових етапах, коли мікрофлора ще не звикла до такої великої кількості волокон, може виникати здуття. Це нормально. Тому рекомендую вводити овочі поступово, кроками по 4 тижні. Спочатку 2 овочі та 1 фрукт щодня. Потім 3 овочів + 2 фрукти чи ягоди.
Городина чи садовина може бути у відвареному, чи тушковано вигляді, у вигляді супу, смузі, не обов’язково в сирому.
Коли ви виростите собі нові штами мікрофлори, тоді можна переходити вже на традиційну на схему 7 (5+2).
Робіть перехід поступовим.
Бо навіть 3 овочі в день, різних кольорів - це вже дуже добрий поступ назустріч красивій фігурі та доброму самопочуттю.
Спробуєте?
Запрошую в Клуб по харчуванню "Великі Зміни"
Прагнете змін приєднуйтесь!
Ваша,
Марта Чорна
Comments